Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

5/29/11

Singapur - läänelik Aasia segasumasvila

Kui Triin ja Priit Singapuri hostelisse jõudsid oli hostel juba suletud ja omanikud lahkunud. Hostelis oli palju backpackereid, kes meid sisse fuajeesse sisse lasid. Lisaks õnnestus tänu ühele Leedu tüdrukule ka salaja ühikatoas magada, ehk Aasia reis algas suuremate viperusteta. Hommikul ümbruskonnas ringi jalutades leidsime, et kõrval asuvas hostelis on toahind palju soodsam ja rentisime teiseks ööks toa naabritelt.

Singapur on 4,6 miljoni inimesega tõeline rahvaste segasummasuvila. 78 protsenti elanikkonnast on hiinlased, mistõttu Singapuri oma kultuurist pole eriti märke. Singapuri kesklinn on nagu iga teine läänelik suurlinn hiiglaslikke klaasist pilvelõhkujatega, mis üksteist peegeldades jätavad veelgi uhkema mulje. Kui aga minna keskusest veidi eemale, võib leida Singapurist vapustavalt omapäraseid pisikesi aasiapäraseid linnaosi.

Märkimisväärsed on Little India ja Chinatown, mis on kui mastaabsed, terve linnaosa suurusd turud, kus pisikeste kitsaste tänavate vahel on sadu poode ja kohvikuid põimunud üksikute templite ja mošeedega. Põhiliselt kaubeldakse riiete ja suveniiridega, pakutakse kohalikku ülivürtsist toitu ja üritatakse turistidelt võimalikult palju raha saada. Väga palju on ka rätseppi, kes kangesti sulle ülikonda õmmelda soovivad, näidates sulle entusiastlikult erinevaid kangaid, disaine ja pakkudes „soodsaimat“ hinda.

Mind võlus esimesest silmapilgust Clarke's Quay, mis on kesklinna lähedal asuv jõeäärne linnaosa. Clarke'is Quays on jõeääres kümneid ja kümned restorane, baare ja pubisid üksteise kõrval tihedalt koos, moodustades Singapuri ööelu populaarseima keskuse. Eriliseks teeb aga linnaosa just suur värvikirevus. Kõik majad ja aknad on erinevates pastelsetes värvitoonides – sinised, kollased, rohelised, roosad.. Võtsime pooletunnise paadikruiisi, mis rahuliku Aasia muusika saatel sõitis mööda põhilsi Singapuri vaatamisväärsusi. Õhtuhämaruses paadiga sõites mõjus Clarke'is Quay eriti lummavalt, kogu selle värvidekompoti jõepeegelus, taustaks suured kõrghooned ja jõge ääristavad restoranid õhtutulede säras. Romantilise jõekruiisi järel nautisime Singapuri õhtut õdusas jõevaatega restoranis. Idüllilise õhtu käigus mõtlesime, et töö ja koolirutiini tagasi tulla on ikka päris raske - puhates ja reisides on elu kui unenägu, kust ärgata ei tahaks :)

Singapuris turistina piisab 1,5 päevast, et külastada põhilisi vaatamisväärsusi. Teisel päeval suundusime Orchrad tänavale, mis on tohutu ostumeka ja iga shopahooliku unistus. Umbes 20 hiiglasliku Lõunakeskuse mõõtmetega kaubanduskeskusega tänava läbikäimiseks võiks võtta vähemalt nädala. Meie sattusime Singapuri veel eriti magusal ajal – kaks kuud kestva Great Singapore Sale'i ajal, mis meelitab linna turistide hordid. Kuna aga bussipiletid Malaisiasse olid juba ostetud, jäi meil aega vaid paari üksiku kaubanduskeskuse jaoks.

No comments:

Post a Comment