Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

5/19/11

Outback Austraalia

Teekond Cairnsist Ayers Rockini on alanud. Kasutasime taaskord soodsat autode ümberpaigutamise teenust, millega saime endale 5$ eest päevas campervan'i. Autos on olemas mõnus kaheinimese voodi, külmik, gaasipliit, mikrolaineahi, vesi, elekter ehk kõik vajalik, et Austraalia tühermaal ellu jääda. Lisaks saime ka 210$ tasuta bensiini.

Esimene päev võtsime rahulikult ja sõitsime vaid 630km. Kõigi liiklejate rõõmuks tee ääres palju puhkealasid, kus pikkadest sõidutundidest väsinud juhid puhata ja ööbida saavad. Kasutasime ka meie seda võimalust ja ööbisime teeäärses puhkealas. Hommikul autoakendelt kardinaid eest tõmmates leidisme ennast kauni vaatega White Mountain rahvuspargis.

Teine päev oli raske, rutiinne, emotsioonitu. Rännak algab päikesetõusuga ja kestab veel paar tundi pärast päikeseloojangut. Iga 150km tagant on üks imepisike asula, kus saab bensiini tankida. Ülejäänud maad võiks nimetada ei-kusagil-maaks. Kuumast päikesest kollaseks kõrbenud heinamaad, silmapiirini paistev otsatu sirge maantee, üksikud mööduvad autod, kuni viie haagisega 55meetrised maanteerongid (roadtrain) madalad kidurad puud, üksikud kängurud, tumepunane liiv ja vähesed lehmakarjad.

Pidevalt silmab õhus lendlemas kotkaid, kelle hommiku buffee on küllaltki rikkalik. Peale öist surmasõitu on teed ääristatud kängurude, vombatite ja pisemate näriliste laipadega, keda raipesööjad mõnuga naudivad.

Sõites jääb mulje nagu läbiks seriaali„Väike maja Preerias“ võtteplatsi. Kuigi kliima on kuum ja taevas pilvitu, mõlgub pidevalt mõttes, et siin küll elada ei tahaks. Samas motiveerb meid see, et varsti juba olemegi Alice Springsis ja sealt on vaid 450km Ayers Rockini edasi sõita.

No comments:

Post a Comment