Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

10/12/10

Jurjevist - Austraaliasse mälumäng




Siiralt teeb rõõmu, et mälumängule tuleb järjest rohkem uusi osalejaid ning kõigile uutele tulijatele soovime edu ning kuna hooaeg on veel pikk, siis küll sealt eestpoolt ka "kukkujaid" tuleb:)

Viiendas voorus küsisime tähendusi viiele väljendile, mida Austraalias kasutatakse igapäevaselt. Vastused: Barbie - barbeque, Arvo - Afternoon, Ute - Utility Vehicle (austraaliale omapärane autotüüp), Footy - Australian Football ning Pot - ehk 285ml õlleklaas. Pot'i vastusega olime natuke karmid ja lugesime valeks vastuse, et pot on marijuana ehkki inglise keeles võib see ka seda tähendada. Austraalias, eriti just Victoria osariigis tähendab pot siiski tüüpilist õlleklaasi suurust ning enamus vastajad olid ka selle välja toonud.

Punktiseis pärast viiendat vooru:
Villu 7
Sirts 7
Aardo 7
Timo 7
Martin 6
Pets 5
Kati 5
Mr.A 4
Kaur 4
Ilmar de M 2
Riho 2
Mäger 2
A.J 1

Kõik apellatsioonid ja ettepanekud tulevikuks teretulnud, kuid ei garanteeri nendega arvestamist:)

3 comments:

  1. Hakkan siis kohe protestima.
    Esiteks küsiti mida need sõnad tähendavad Austraalias.( mitte Virginia osariigis. Ei saa küsita viktoriinis küsimusi, millel on mitu tähendust ja siis öelda aga ma mõtlesin seda.
    Aga konkreetselt. Sõna Pot -- vaata 5s phttp://www.urbandictionary.com/define.php?term=potunkt. näitab, et sellel sõnal on Austraalias 5 tähendust. Esikohale on pandud marijuhaana.

    ReplyDelete
  2. See on üks sõnaraamat, meil on jällegi Austraalia Lonely Planet, mis ütleb Pot - 285 ml õlleklaas.

    Ja näiteks Barbie tähendab nukku ka - aga austraalias on ta ikkagi barbeque. Paljud vastajad tõidki välja, et inglise keelses maailmas tähendab pot ka marihuanat, aga Austraalias tähendab Pot klaasi. Me lihsalt ei saanud neid karistada, kes vastasid täpsemalt.

    Sorry

    ReplyDelete
  3. Antud sõnaraamat viitab täpselt, missmoodi seda sõna kasutatakse. Nagu ütlesin- Pot -i kohta viidatakse otse et Austraalias kasutatakse 5-erinevat. Sama sõnaraamat ju mainib teiste Sinu sõnade vastete kohta sama moodi, et kasutatakse Austraalias

    ReplyDelete