Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

10/25/10

Töö ei kuku otsijast kaugele

Möödunud nädal möödus märksõna all „töö“. Mina olin terve nädala iga päev tööl ning tegin 48,5 töötundi. Töö itaalia kohvikus on väga lõbus, kuna seal on „no worries“ suhtumine, kollektiiv on väga sõbralik ja kokkuhoidev. Austraalia kohvikutes töötades peab koguaeg naeratama ja ülevoolavalt õnnelik olema. Kohe kui korraks ei naerata, tuntakse muret, et kas midagi on juhtunud ja kas kõik ikka korras. Õnneks selles kollektiivis on naeratamine lihtne, kuna koguaeg saab nalja. Näiteks saab köögis nautida live-muusikat - kokk laulab ja mängib panniga "kitarri", mis on küllaltki vaimukas vaatepilt. Kohviku omanikud on itaallased ning neil on hiigelsuur perekond, kes kõik selles kohvikud töötavad. Ei jõua enam järge pidada, et kes on kelle õde, onu, nõbu, vennatütar või muu sugulane. Palk on 14$ tunnis, mis ei ole küll palju, aga õnneks jäetakse ka jootraha. Boonusena saab ka juua-süüa tasuta – iga tööpäev võin valida menüüst pizza või pasta. Esialgu olen selle tööga rahul ja üritan vaikselt sisse elada, hiljem ehk otsin mõne teise koha, kus palk oleks kõrgem.

Kuna vahepeal sai rohkelt cv-sid saadetud ja üsna palju sain ka tagasisidet, siis käisin sel nädalal kaks hommikut ka teises, euroopa pärase köögiga kohvikus tööl. Seal mulle aga ei meeldinud ja tõenäoliselt loobun tööst. Kahes kohas ikka ei taha töötada, kuna muidu kulubki kogu Austraalias olemise aeg töötamisele ja kaob ära ümbritseva nautimine ning avastamine, mis on ju tegelikult siin olemise eesmärk.

Priit oli eelmisel nädalal veelgi suurem töömurdja kui mina. Restorani, kolimise ja linnavalitsuse töödega sai ta kokku 55 töötundi. Kontoritööl tunneb ta end väga koduselt ja ka töökollektiiv on tore. Homsega saab küll neli päeva kontoritööd läbi, kuid õnneks pikendati temaga lepingut ja millalgi järgmine kuu saab ta jälle nädalaks minna linnavalitsusse asjalikku tööd tegema :)

Kõva töötamise negatiivseks küljeks on see, et vaba aega eriti pole ja seetõttu ei saanudki eelmisel nädalal turiste mängida ning kuskil uues ja huvitavas kohas käia. Sel nädalal kindlasti korvame selle, kuna põnevaid kohti, kuhu tahaks Melbourne'is olemise ajal jõuda, on meeletult palju.

No comments:

Post a Comment