Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

10/1/10

Austraalia ei ole Euroopa

Peale selle, et Austraalias on vasakpoolne liiklus, keeratakse siin ka mutreid ja kruvisid teistpidi kinni. Ehk siis kui Euroopas keeratakse mutreid kinni päripäeva, siis rohelisel mandril vastu päeva.

Kuid see ei ole veel kõik... Möödunud nädalatel mõtlesin pikalt, et miks mu taotlused kontoritöödele justkui musta auku vajuvad ehkki kogemustepagas ületab vajalikud assistendi, receptionist'i ja projekti manageri nõuded paraja varuga. Läksin siis üleeile tööbüroodesse aru pärima, et mis ma valesti teen ning selgus silmi avav tõde, et minu euroopalik CV ei sobi Austraaliasse.

Kui Euroopas peavad CVd olema vägagi kokku surutud ning ei ole soovitatav teha pikemat kui kahe leheküljelist CVd, kuna tööandjad ei viitsi pikemaid lugeda, siis Austraalias on keskmiseks korraliku CV pikkuseks 4 lehekülje. Tööbüroo sõnul meeldib Austraalia tööandjatele resümeesid lugeda ning ka kuue leheküljelised CVd on täiesti tavalised siinmail.

Austraalia tööandjad soovivad punktidena näha kõiki tööülesandeid, mida varasematel töökohtadel kandidaat on pidanud täitma alustades auto juhtimisest kuni vastutusrikkamate kohustusteni välja.

Seega tegingi endale uue CV, millel pikkust viis lehekülge ning lähen kontoritööde otsimisel uuele ringile. Kui lihtööde, mida me praegu teeme, palgad kõiguvad vahemikus 13-18 dollarit/tunnis, siis kontoritööde miinimum tasu algab 23st dollarist tunnist, ehk vahe on vägagi märgatav.

No comments:

Post a Comment