Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

10/20/10

Hakka või uskuma „Saladust“

„The Secret“(R.Byrne) on viimaste aastate best seller ning üha rohkem inimesi kaldub seda järgima. Sisu seisneb lühidalt selles, et kui seada endale eesmärgid ning nendest pidevalt rääkida, kirja panna või isegi joonistada, siis need eesmärgid ka täituvad (mil viisil see juhtub, on pikem protsess ja selleks te peate raamatut lugema).

Raamat tuli mul meelde sellega, et just eile ja täna täitusid ühed lootused ja eesmärgid, millest viimastel nädalatel unistanud ja rääkinud olen. Eelmises postituses mainisin, et käisin personali agentuuris intervjuul ja katsetel. Intervjuu tulemusena töötangi homme esimest päeva Richmondi(Melbourne'i linnaosa) linnavalitsuses isikliku assistendina (personal assistant).

Mida ma seal täpsemalt tegema hakkan ning kelle assistent ma olen, sellest mul pole veel õrna aimugi. Agentuurist öeldi vaid, et neljapäeval kell 9.00 ole linnavalitsuses kohal ning sinu ülemuseks on Dan Curlis.

Süsteem agentuuri ja linnavalitsusega on nimelt selline, et agentuur tegeleb ajutiste töökohtade täitmise ning puhkuste asendajate leidmisega kohalikes riigiasutustes. Niisamuti on ka minu esimene töö linnavalitsuses kõigest neli tööpäeva ning sobivuse korral saadetakse mind tööle järgmisse osakonda või teise „linnavalitsusse“ vms.

Teoreetiliselt mulle süsteem vägagi sobib, kuna palk on hea 22-25$ tunnis + 9% pensionikindlustus(saan pärast tagasi) ning ei seo mind lepinguliselt Melbourne'iga. Lõppkokkuvõttes kõige tähtsamana, näen erinevate osakondade hingeelu ja töökultuuri, ehk saan väga erinevaid kogemusi ja teadmisi, mis ka tulevikus kasulikud on.

Praegusest restoranitööst ei kavatse hetkel veel loobuda. Kolm õhtut nädalas on tegelikult päris mõnus restos töötada ning inimestega teenindajana suhelda ja jootraha saada:). Küll aga lõpetan tõenäoliselt kolija karjääri, kuna nende peale ei saa lihtsalt kindel olla ning mõni nädal pakuvad 50 töötundi, järgmine nädal vaid kaks.

„Sport, Sport, Sport minu hinges ja südames on ....“ A.Laidam

Viimasel nädalal olen rääkinud, et just võistkondlikust spordist tunnen siin kõige rohkem puudust. Jooksmas olen küll käinud mõnikord, kuid pallimängude mõnu see ikkagi ei paku. Täna sõitsingi õhtul rattaga rannast läbi, et näha kas juhuslikult keegi võrku mängib ning ajastus ei saanud enam parem olla. Just sellel ajal kui randa jõudsin algas harrastajate iganädalase 4vs4 võrkpalliturniiri esimene etapp ning kiirelt otsisin endale võistkonna, kus mängida.

Tegemist on segaturniiriga ning peamiselt osalesid selles backpackerid või niisama harrastajad. Täna oli promoetapp ning ehkki võitsime mõlemad mängud ei jagatud täna kohti, ja turniir lõppes 12ne võistkonna vahel sõbraliku viigiga. Etapi osalustasu oli 15 dollarit inimese kohta(ma millegipärast ei pidanud maksma), kuid arvestades, et pärast turniiri saavad kõik süüa pitsat ja juua tasuta ühe õlle, siis on tegemist ikka väga soodsa ja toreda üritusega.

Võibolla olin täna õigel ajal õiges kohas, kuid siiski selleks et eesmärgid ja lootused täituksid ei tohiks neid hoida vaka all, vaid tuleks rääkida neist teistele ning küll nad lõpuks ka täide lähevad

6 comments:

  1. Selline asjade kulg on tõesti justkui "Saladuse" interpretatsioon. Hoiame pöialt edaspidiseks!

    ReplyDelete
  2. Priit, nii hea on lugeda sinu juttu. Just ütlesin Mihklile ja Marvile, et mul tuleb su jutu peale pisar silma:) See on nii siiras ja armas. Mul on nii heameel, et sul nii hästi läheb :))))

    ReplyDelete
  3. Nii heameel oli lugeda, et teil seal nii hästi läheb ! Ja no linnavalitsuse töö sinu jaoks on ju täistabamus :D Jõudu teile ja proovin ikka vahest tulla lugema, kuidas teil eluke seal veereb :)) !!

    ReplyDelete
  4. Hea kui soovid küllaltki kiirest täide lähevad. Oleks nüüd tore teada saada, mis Sa seal esimesel päeval tegid.

    ReplyDelete
  5. Tee siis ruttu miski vahetusprogramm Melb-Tartu linnametnike vahel ning edaspidi siis pool aastat siin, pool seal:)

    ReplyDelete
  6. Vahetusprogramm on päris hea mõte, aga ma peaksin natuke kõrgemale tõusma ametiredelil, kuid aega veel mõned kuud on.

    Hetkel on minu töökohustuseks ehituslubade vormistamine ning sissetulevate avalduste menetlemine ja andmebaasidesse sisestamine. Töö on küllaltki üheataoline, kuid väga väsitav, kuna nõuab pidevat tähelepanekut ning ühegi koma koha ega nimega ei tohi eksida loomulikult.

    Aga tööl läheb hästi ning juba teisel tööpäeval sõlmiti minuga leping veel üheks nädalaks,asendamaks puhkusele minevat vanemspetsialisti.

    ReplyDelete