Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

9/29/10

Turistina Melbourne's

Laupäeval külastasime esimest korda Melbourne'i kesklinna. Kui St. Kilda meenutab oma olemuselt väikelinna, siis CBDs (Central Business District) tundsime juba suurlinna õhkkonda.

Peale jalgpalli vaatamist tõusime 300 meetrit taeva poole ehk suundusime lõunapoolkera kõrgeimale vaatamisplatvormile “Eureka Skydeck”, kus 88 korrusel tundub terve Melbourne olevat justkui kolossaalne legolinn. 38 sekundiga viis lift 88-le korrusele, liikudes kiiremini kui 9 meetrit sekundis. Torni jõudsime täpselt päikeseloojangu ajaks ning nautisime romantilist Melbourne'i õhtutulede sära. Vaateplatvorm oli niivõrd hubane, et järgmine kord peaks kaasa võtma kaks pokaali ja pudel veini ning mõnusalt diivanitel mustmiljonivaadet nautima.

Pühapäeval jätkus linnaga tutvumine. Käisime Melbourne'i botaanikaaias, mis oli nii suur, et kahe tunniga jõudsime sellest läbi jalutada 1/3-u . Botaanikaaed, mis asutati 1846 aastal, asub 38 hektari suurusel alal ja seal on üle 10 000 erineva taimeliigi üle terve maailma, lisaks rohkelt erinevaid linde. Jalutades oli selline tunne nagu oleksime sattunud džunglisse – kõrged palmid, metsikud taimed ja lindude häälitsused olid võimsad. Keset botaanikaaeda oli väike järv, kus ujusid lisaks veelindudele suured angerja laadsed kalad.

Üle pika aja nautida vaba päeva ja suveilma – sinine taevas, päike ja üle 20 soojakraadi – seda olime juba ammu igatsenud. Vahepealsed vihmad ja Austraalia üks jahedamaid regioone pani juba kahtlema, kas Melbourne oli ikka õige reisi alguspunkt.

P.S Picasas on üleval ka uuemad pildid.

2 comments:

  1. Tundus et seltskond A.jalgpalli vaadates oli mõnus. Piltide pealt ei saanud muidugi aru, kus te asute. Kas vaatasite kuskilt suurelt ekraanilt. Tribüüne nagu ei olnud. Seoses selle kordus mänguga oli tänases Postimehes ka kurtmine et segab jalgratast. Pildid Loodusmuuseumist olid väga ilusad. Aga ootan ikka pilte kängurudest!

    ReplyDelete
  2. Vaatasime mängu linna keskväljakult ja suurelt ekraanilt. Keskväljak oli künka peal, ehk inimesed istusid maas ja nägid kenasti ekraani.

    Kängurid pead ikka mõnda aega veel ootama:)

    ReplyDelete