Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

9/4/10

Esimesed päevad Melbourne's

Lend Shanghaist Melbourne'i kestis 10 tundi, mis möödus suuresti magamise tähe all. Austraalia suuruselt teise linna jõudsime lennu hilinemise tõttu hommikul pool 11. Esimene päev Melbourne's möödus väga kiiresti. Esmalt seadsime end hostelis sisse. Kohale jõudes olid kõhud ääretult tühjad, kuna Air China söök tundus rohkem olevat saate „Extreme Survival“ menüü moodi.

Lisaks oli vaja teha endale Austraalia pangakonto (küllaltki juhuslikult valisime Nab panga). Asjaajamine pangas võttis 45 minutit. Mitte, et pangakonto avamine nii kaua aega võtab, piisab ju paarist allkirjast. Kuid igalpool tuntakse huvi kust me pärist oleme, mis ja kus on Eesti ja miks me Austraaliasse tulime. Samuti on vajalik saada registreerituks maksuametis ehk teha Tax File Number, mida saab mugavalt teha Internetis (http://ato.gov.au/). Lisaks tegime ka uue telefoni numbri. Kohalikuks operaatoriks valisime jällegi üsna juhuslikult Telstra. Seega Triinule saate nüüd helistada numbril +61 42 92 16 227 ja Priidule +61 42 92 15 68 6 – kes pakub, kuidas milliste spordi- ja ajaloosündmustega on mu numbrit väga lihtne meelde jätta? Vanad numbrid meil enam ei tööta!

Asjatoimetuste käigus avastasime, et hostelist vähem kui 10 minuti kaugusel asub linnaosa raamatukogu, mis on väga hubane ning kus me saame tasuta Internetis olla. Suure tõenäosusega veedame seal lähiajal palju aega, kuna meie hostelis maksab Interet 2 AUD tunnis.

PS. Linnaosa nimi on St. Kilda, kuid kuna me siin väga palju veel ringi jalutada ei ole jõudnud, siis kirjutame sellest hiljem.


No comments:

Post a Comment