Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

9/25/10

"Jalgpall" võtab võimust...

Austraaliat on tabanud totaalne jalgpalli hullus. Eile kogunes 100 000 inimest paraadiks, et toetada oma kodumeeskonda – Tartus on sama palju elanikke. Inimesed kaunistavad oma majafassaade jalgpalli meeskonna logode ja värvidega (punane, valge, must), samuti poeakendel, raamatukogus, autodel on jalka sümboolika. Telerist näitab kõikide kanalite peal ainult jalgpalli saateid, ajalehtede esikaaned juba mitu päeva ainult jalkaga seotud. Uskumatu kui palju räägitakse mängust, mis pole veel toimunudki. Kui natukenegi linnas ringi jalutada, siis pole lihtsat võimalik jalgpallist mööda vaadata – terve Melbourne on puna-valge-must.

Meie odavaid jalgrattad juba vaikselt lagunevad. Priit pidi oma rattal kummid ära vahetama. Lisaks tuli eile üks pedaal küljest ära. Triinu jalgratas aga nii katki, et selle parandamine läheks mitu korda kallimaks kui ratas ise maksis. Seega peab vaikselt hakkama mõtlema teiste transpordi vahendite peale.

Triinul on aga juba eelmisest nädalast uus töö teises kohvikus. Töö on väga vaheldusrikas, kuna teha tuleb kõike – köögis abistada, kliente teenindada, võileibu valmistada jne. Tööajad on ideaalsed, kuna kõik õhtud ja nädalavahetused on vabad. Hetkel tööl ¾ kohaga. Positiivne on see, et süüa saab tasuta ja sageli jääb nii palju valmissööki alles, et saab ka õhtusöögi omale kaasa pa kkida. Repubicaga ei tulnud kahjuks midagi välja, kuna nad tahtsid endale profesionaalsemat töötajat, keda ei peaks välja koolitama. Triin aga väga palju Austraalia söögi ja joogi traditsioonidest veel ei jaga – juba õlle ja veinimarke on nii palju erinevaid.

Eelmine nädal käisime Linden'i kaasaegse kunsti muuseumis. Kui tavaliselt on kunstimuuseumites maalid ja skulptuurid, siis seal olid ruumid kunstiliselt kujundatud. Igaljuhul väga põnev vaheldus klassikalisele kunstile (allpool pilt kunstimuuseumist).

Neljapäeval sattusime poes kokku teiste eestlastega, kellega vahetasime ka kontaktandmeid. Eestlased on Melbourne's küllaltki aktiivsed – toimuvad erinevad saunaõhtud, tantsupeod, jalgrattamatkad. Seega on meil nüüd suurepärane võimalu teiste eestlastega suhelda. Järgmine üritus on Uno Loobi kontsert :)

Vahelduses väike hinnavõrdlus – mobiiliga rääkimine Austraalias:

  • kõnealustustasu 0,39$

  • minutihind 0,89$ (kõnedel minutiline arvestus)

  • sõnum 0,29$

2 comments:

  1. Tore, et hästi läheb. Jalgratastest on muidugi kahju. Aga nagu vanasõna ütleb, mis kergelt tulnud, see kergelt läheb. Teil saab juba peaaegu seal oldud, aga ma pole kuulnud midagi Kängurudest. Kas Melbournis neid näha pole?

    ReplyDelete
  2. Loomaaias kindlasti on kägurusid, kuid sinna pole veel kahjuks jõudnud. Linnas trammide vahel tõepoolest kängurusid ei hüppa.

    ReplyDelete