Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

9/28/10

Spordimured Austraalias

Laupäeval toimus Austraalia aasta suurim spordisündmus - Austraalia jalgpalli finaalmäng, mida jälgis Melbourne'i staadionil 100 016 pealtvaatajat. Ka meid tabas jalgpallimaania ning suundusime Federation Square'ile koos ca 10 000 jalgpalli fänniga mängu jälgima.

Finaalmängu jälgimine oli väga võimas elamus, mis paraku lõppes paraja pettumusega - nimelt lõppes mäng viigiga!! Kuidas on võimalik, et Austraalia suurim spordisündmus, millest meedia räägib nädalaid enne ürituse toimumist ning kus mängus valatakse 80 minutit higi,verd ja pisaraid, võib lõppeda viigilise tulemusega ning võitjat välja ei kuulutatagi. Kas on veel selline spordiala maailmas olemas?

Kuna viigist tekkis meeletu rahulolematus muudeti suurte traditsioonidega mängu reegleid ning tuleval laupäeval peetakse kordusmäng, kus normaalaja viigiga lõppemise korral tuleb lisaaeg. Igatahes pahameel on suur ning inimesed muudavad oma pulmaplaanegi selle tulemusel ning ajakirjandusel on jälle, millest nädalaid kirutada.

Jalgpallifinaali kordamine on aga pahaseks teinud teise suure spordiala rugbi toetajad kuna nende finaal toimub pühapäeval Sydneys ning jalgpalli finaali kordamine laupäeval varjutab rugbi suurmängu.

Peale Austraalia jalgpalli skandaali, on meedias peamiseks sporditeemaks nädalavahetusel algavad Commonwealth'i mängud New Delhis. Samuti suurte traditsioonidega võistlusi, mida võib nimetada väikesteks olümpiamängudeks, varjutab terrorismioht, mille tõenäosuseks on hinnatud 80%. Lisaks selgus et paljude spordiehitiste turvalisuse sertifikaadid on võltsitud ning kõige tipuks varises möödunud nädalal kokku peastaadioni sild ning raskejõustikuareeni lagi. Seega on paljud Austraalia sportlased sellest võistlusest loobunud ning rahvas muretseb, mis nendest võistlustest niimoodi tulevikus üldse saab.

PS. Reedel algab ka Melbourne'is jalgratta maantesõidu MM, kuhu alguses pidime vabatahtlikeks minema, kuid tõusnud töökoormuse tõttu jätsime selle töö kahjuks ära.

No comments:

Post a Comment