Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

9/27/10

Jurjevist-Austraaliasse mälumäng




Punktiseis pärast kolmandat vooru:
Villu - 4
Sirts - 4
Timo - 4
Aardo -4
Martin - 3
Pets - 3
Kati -3
Mr. A - 3
Ilmar - 2
Riho - 2
Kaur - 1

Jõudu vastamisel!

8 comments:

  1. Kolmanda küsimuse kohta tahaks vastu vaielda. Ma leidsin andmed, kus Vene kodusõjas ja Hispaania kodusõjas oli ka vähemalt 10 hukkunud austraalia sõdalast. http://en.wikipedia.org/wiki/Military_history_of_Australia

    (Vaata lõiku Hispaania kodusõjast ja alumist tabelit. Venemaal suri väidetavalt 10 ja Hispaanias 14.)

    Mis sinu allikad väidavad nende kohapealt?

    Kaur

    ReplyDelete
  2. Ja ma panin ka sellepärast 9 -sa. Mis puutub tänasesse , siis, kuigi on Austraalia trammi ajalugu nüüd täitsa selged, ja Melbourni trammi peatused ja liinid on ka paigas ,siis nagu mälumängus ikka päästis viimane õlekõrs, helista sõbrale.

    ReplyDelete
  3. Et vahel on tore oma rumalust teistega jagada, siis panen siin kirja oma tänase vastuse otsingu. loogiliselt oli suund kohe Googlisse - ja nagu eelnevalt panin kirja sai kõik Melbourni trammi margid ja liinid selgeks. vastust ei ole. Järgmine idee ,Läksin siis BBO-sse( see on interneti põhine bridge fail. Otsisin Austraalased ülesse ja esitain 6-le küsimuse. Vastused olid eitavd. Nüüd jõudsin selleni, et inglise sõna seadet peab ikka oskama ka. Küsisin siis ühelt tram symbol Melbourne- mille peale mõne aja pärast tuli fail Austraalia trantspordi vahendite sümbolitega - et siis näiteks roheline tramm ristküliku sees. ja lõpuks ikkagi leidsin , et tuleb helistada Eesti sõbrale.

    ReplyDelete
  4. Kaur, Wikipedia ei ole ametlik allikas:) Tartu Ülikool peaks seda sulle ju õpetanud olema:)

    Ametliku allikana lugesin riigiasutuse andmeid:

    http://www.awm.gov.au/research/infosheets/war_casualties.asp

    ReplyDelete
  5. Noh, ametlikud andmed loevadki vist regulaararmee hukkunuid, mitte vabatahtlikke. A ma ei arvestanud, et buuri sõda läheb eelmise sajandi alla, damn!

    ReplyDelete
  6. Muidugi on seda TÜs õpetatud, et wikipedia pole ametlik allikas aga mingi tõde seal ju ikkagi peitub. Nende kohta oli isegi viide Oxfordi Pressi poolt avaldatud raamatutele.

    Lugesin ka selle kohta, et Austraalia ametnikud pole neis kahes küsimärgi olevais kodusõdades sõdurite osalust tunnustanud aga ega ma ei teadnud kas sina ka juhtusid seda lugema. Kuna vastusevariandid olid 7 ja 9, siis otsustasin viimase kasuks, et ju sa siis arvestasid nendega aga näed võta näpust. Oleks küsimuses sõna "ametlik", oleks kõik selge olnud.

    Aga suva see, jõudu teile sinna lompide taha. Kolmapäeval lähen Tartu Mälumängu MV-le, kui seal on sama küsimus, siis tean vastust :P

    Kaur

    ReplyDelete
  7. mõtlesin, et kui mängijad on saanud viisaka edumaa, liitun ehk ise ka :)
    mängudega ma sina peal pole, mäluda aga tahaks küll. nt. mõnd magusat auhinda (süütevedelikest ei hooli..)
    Allan

    ReplyDelete
  8. Praegu oleks sul siis õige aeg liituda - selle nädala küsimuse eest saab juba kaks punkti! Siis jõuad kiirelt teistele järgi :)

    ReplyDelete