Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

9/11/10

Sakslane, türklased ja lokkis peaga naine

Inimesi on igasuguseid ning backpackerina reisides on meil suurepärane võimalus kohtuda vägagi paljude issanda loomaaia esindajatega. Kirjutamegi teile nüüd väikese ülevaate meie säravatest ja mitte nii säravatest „kaaslastest“.

Kõigepealt sakslane Hans, 20a., kokk (nimi muudetud:)). Noormees, kes tuli Melbourne'i meiega ühel ajal ning kelle CV suurimaks märksõnaks on Trip to Australia ning kogu eelnev hariduskäik ning töökogemus on kokkuvõetud pealkirja „Things I have done before“ alla. Nädalaga on ta junkfood'i peale kogu oma raha ära raiskanud ja praegu pole ressurssi, et endale kõneaega osta ja tööandjatele helistada. Tööd ta ka eriti otsimas ei käi, tuues vabanduseks a la täna on reede ja täna ei viitsi. See-eest vedeleb ta päevast päeva voodis, vaadates arvutist filme.

Türklased – korterite maaklerid, kes üritavad iga hinna eest backpacker'eid nöörida. Näiteks tahtis üks küsida 10$ voodiriiete kasutamise eest, samas kui tema tööpartner olnud sellisest diilist kuulnudki. Nagu iga korralik kinnisvara maakler, võimendab korterit näidates, et see korter on kuum kaup, rajoon on kallis ning soovijad on järjekorras ootamas. Nagu türklastega ikka, annab siiski nendega kaubelda, kuigi jätavad küllaltki ebameeldiva mulje.

Lokkis peaga naine – meile esimest korda Austraalias tünga teinud inimene. Leppisime kokku, et reedest rendime toa tema majas. Pärast 40 minutilist rännakut raskete seljakottidega maja juurde teavitas naine meile, et üüris juba eelmine päev toa teisele huvilisele. Oleks võinud siis meile vähemalt teada anda. Triin pole ennast kunagi nii kodutuna tundnud, Priidu optimismi ei paista aga kõigutavat miski. Ühesõnaga otsustasime naaseda hostelisse ja ajada äri kahtlaste türklastega.

Korteri otsingutega on üldiselt keeruline, kuna kinnisvara bürood tahavad kuu jagu tagatisraha. Kuna üür on ca 300$ per week, siis see teeb kuu bond'iks ca 1200$. Sellist summat aga on alguses keeruline välja käia. Seega peame leppima tagasihoidlikema variantidega. Austraalia eripäraks on aga see, et kommunaalid ja internet on juba enamasti nädala üüri sisse arvestatud, seega ei pea lisakulutuste pärast muretsema ja võib vabalt kaua dušši all käia.

1 comment:

  1. backpacker oli vanasti seljakotiga tont kelle koti sisu koosnes vist värvipurkidest.. googeldage see jutke/leht inglise keelde - saab nalja ja uusi mõisteid. eriti hea on tünga teinud inimene :)
    Allan

    ReplyDelete