Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

9/19/10

Päevakajaline Austraalias

1. Austraalia valitsuse kinnitamine – esmakordselt pärast Teist maailmasõda kinnitati Austraalias ametisse vähemusvalitus. Peaministriks ennistati Julia Gillard (Tööpartei).
2. Oprah tuleb Austraaliasse. Naine, kes teenib aastas 120 miljonit dollarit (USD) tuleb Sydney ooperimajja saateid tegema - terve Austraalia on arust ära! Öeldakse, et Oprah suudab Austraaliat palju paremini turustada kui ükskõik milline PR kampaania.
3. Austraalia jalgpalli finaal – najakas mäng, mis on kombinatsioon rugbist ja jalgpallist ning kus erilisi oskusi, peale kiiruse ja suuruse, ei ole vaja. See on populaarseim spordiala Austraalias ning eriti just Victoria osariigis.

Isegi toidupoe akendel ilutses kodumeeskonna sümboolika------->

...ja tagasi meie uudiste juurde:
Priidul on juba kaks töökohta. Teisipäevast alates on Priit poole kohaga Mehhiko restoranis, kus hetkel täidab õpipoisi rolli ning teeb kõike muud peale tellimuste vastu võtmise. Töö on meeletult raske, kuna koht on väga populaarne. Õhtuti on ca 100 broneeringut ning inimesed ootavad järjekorras, et restorani pääseda. Tempo poolest meenutab suvist Pärnu Steffani restorani, ehkki välimus, menüü ja teenindus on siin palju elitaarsem.

Teine töö on kolimisfirmas, kus samuti tuleb alguses täita õpipoisi rolli 15$ eest tunnis, kuid see-eest saab palju töötunde. Kolimine on suhteliselt nüri töö, kuid samas kohtub ka huvitavate inimestega. Esimesel tööpäeval (reedel) õnnestus kohe sattuda kahe kolijate õudusunenäo otsa – ühel objektil tuli ühena esemetest kolida klaverit ning teisel piljardilauda. Raskeks teeb olukorra see, et kolijaid on alati kaks ning seega tuleb ka klaverite ja piljardilaudadega kahekesi hakkama saada või paluda töö tellijate abi.

Tööd on õnneks palju ning ka rahamured said mõneks ajaks lahendatud. Reedel oli 12 tunnine tööpäev ning laupäeval oli päeval viis tundi kolimist ning õhtul 5,5 tundi restoranitööd. Kokku sai nädalas tehtud umbes 30 töötundi, ehk nüüd ei pea vähemalt kolm nädalat raha pärast muretsema.

Nagu juba eelmises postituses mainisime, on meil nüüd oma kodu. Naabriteks on Iiri paar, kes algul tundusid toredad, kuna neid polnud kunagi kodus. Nüüd aga hakkavad miinused vaikselt ilmuma. Nimelt suitsetavad nad toas!! Riietel, mööblil ja kui aus olla, siis tervel korteril on ebameeldiv lõhn küljes. Teiseks käivad nad välisjalatsitega toas!! Raske on ka oma reegleid kehtestama hakata, kuna üürime tuba vaid lühikeseks ajaks ja nemad siin juba mitu kuud elanud. Ühesõnaga hakkame endale uut elamispaika otsima.

5 comments:

  1. ega see kingade äravõtmise komme pole üldiselt kuigi laialt levinud tõepoolest.

    ReplyDelete
  2. Kingade äravõtmisest... LAVis käies selgus, et seda peetakse lausa ebaviisakaks, kui sa kellegi koju külla minnes kingad ära võtad. Põhjendus? Noh, et ega sa pole ju omas kodus, kus kingad kuskile nurka järad ja sokkis ringi lased. Ja ega oma koduski välisjalanõude jalast võtmisega suurt vaeva nähtud. Selgitasin, et Eesti puhul see väga ei toimiks, eriti arvestades meie vihmaseid-mudaseid kevad-sügis hooaegu.

    ReplyDelete
  3. Asja tuleb võtta rahulikult:
    1. Toast võta vaibad ära ja välisukse ette , pane harjastega matt. Tule ühikat meelde, ega seal sai ka käidud pidevalt välisjalatsiga.
    Suitsuhaisuvastu pane aroomi küünlad põlema. Küll näed , aitab mõlemat pidi ( võtab haisu ja vihjab ka naabritele, ilma et neile peaks midagi ütlema)

    ReplyDelete
  4. Austraalia eripära on see, et korterites ja majades ongi valdavaks põrandakatteks vaip, mis on ühe tükina paigaldatud kõikide tubade ja koridoride alla.

    Aga tnx Meka, nüüd me siis teame, et iirlased peavad meid mühakateks, et jalanõud ära võtame ja esiukse juurde jätame:)

    ReplyDelete
  5. Ma kujutan ette, kuidas sa klaveri ja piljardilauaga kuskilt viiendalt alla tuled :)

    ReplyDelete