Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

9/14/10

Kes ei tööta, see ei söö

Nädalavahetus möödus kiiresti – Triinul töö ja Priidul töö otsimise lainel. Triinul olid esimesed tööpäevad Republicas. Kollektiiv on igati sõbralik ja tore. Tööd on väga palju, kuna koht on väga suur ja populaarne. Iga nädalavahetus esinevad muusikud, mis meelitab kohale palju rahvast. Tööpäeva jooksul sai vaid pool tundi istuda ja puhata kui oli lõunapaus, mis on küll palgata, kuid see-eest saab tasuta süüa ja juua. Töötajate motiveerimiseks on ka peale iga tööpäeva kaks klaasi, kas õlut või veini tasuta.

Priidul oli laupäeval esimene töövestlus, mis möödus küllaltki edukalt ning teisipäeval on esimene proovipäev. Eelnev „küllaltki“ oli kirjutatud seepärast, et palk on üsna niru(13$/h) ning ei ole selgelt ära määratletud, millal õpipoisi aeg läbi saab. Lisaks peab eelnevalt muretsema tööriided ehk mustad jalanõud ja püksid. Samas tuleb alguses väikese palgaga leppida, kuna vähemalt on üüri ja toidu mured nüüd lahendatud ning enam ei pea krediitkaarti kasutama. Siiski otsib Priit edasi kontoritööd või midagi meelekohasemat.

Üldiselt on siinsete töökohtadega nii, et väga suures osas makstakse töötajatele ümbriku palka ning tundub, et musta raha osakaal siinsetes teenindusasutustes on palju suurem kui Eestis. Samamoodi kui petavad ettevõtted, petavad ka backpackerid ehk enamus seljakoti rändureid võltsib CV'sid lisades töökogemust, et saada kiiremini tööle. Priidu kogemus näitas, et võltsimisest on ka sageli kasu:)

3 comments:

  1. Mis sa sinna CV-sse siis juurde lisasid?

    ReplyDelete
  2. Kirjutasin väikese suvetöö kogemuse restoranis ja tegin erinevalt enamustest backpackeritest CV halvemaks, kuśtutades palju töö ja organisatsioonilisi kogemusi:)

    ReplyDelete
  3. Suur osa backpackeritest ei ole vist ka kõrgharidusega ja eriti veel magistrikraadiga. Olen seda mitu korda kuulnud, et kõrgharidus tuleks Austraalias CVst kohe maha võtta, et üldse jutulegi saada... ja seda ka mitmed teevad.
    Aga edu ja palju vastupidamist teile:).

    B.

    ReplyDelete