Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

9/6/10

Ümbruskonnaga tutvumine


Käisime rannas jalutamas ja saime piltliku seletuse küsimusele, miks jääkarud pingviine ei söö. Muulil kõndides nägime esimest korda elus Lolot ja Pepet ehk väikseid pingviine (Eudypta minor). Need, kuni 33cm kõrgused pingviinid on väikseim pingviini liik maailmas. Nad elavad muuli kivide vahel ja on küllaltki harjunud inimeste kohalolu ja uudishimuga.


Hiljem läksime toidupoodi sääsuoste tegema. Hinnad on küllaltki kõrged võrreldes Eestiga. Meie „kodupoeks“ on kujunenud Coles, mis on hostelile lähim. Nagu ka Eesti poodides, on ka seal firma enda toodang müügil, mis on tunduvalt odavam muust kaubast ning mille hinnaklass on võrreldav Eestiga. Seega ostame me kõike, millele on peale kirjutatud Coles Smart Buy. Absoluutselt kõik vajalik on Coles sildiga poes olemas alates olmekaupadest kuni küpsiste, riisi, piima, konservideni. Suurtes toidupoodides alkoholi ei müüda. Selleks on eraldi spetsiaalsed poed nagu Norraski.

Näide meie menüüst:

  • 1kg riis 2,2$;

  • 1l piim 1,49$;

  • 1kg kaerahelbed 1,19$;

  • aprikoosimoos 1,49$

  • 1kg viinereid 5$

Jõudnud tagasi hostelisse, kuulsime esimest korda eesti keelt. Nimelt tuli meie tuppa kaheks päevaks uus noormees Heino, kelle ema on eestlane, isa Uus-Meremaalt ise aga sündinud Kanadas ja elab juba paar aastat Austraalias. Tore ju, kui igas eri maailma otsas on kodu.

2 comments:

  1. Heyhey!

    See ei ole võimalik :) Ma pakun, et tegemist on Heino James'iga? Nimelt, kui ma Uus-Meremaal õppisin, siis veetsin nende perega palju aega koos. Ja ta käis paar aastat tagasi koos venna Toivoga meil ka Eestis külas.
    Oeh, maailm on veel palju väiksem kui me arvata oskame :)

    Muidu aga mõnusat viibimist seal kaugel maal :)

    Kadri

    ReplyDelete
  2. Jah Kadri, sul on oigus, tegemist on Heinoga ja n2gi, et me oleme sinuga facebookis sobrad ja siis kiitus sinu ema kokakunsti:)

    ReplyDelete