Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

9/16/10

Hostelist välja

Alates esmaspäevast on meil esialgu kolmeks nädalaks uus kodu. Üürisime toa kolmetoalises korteris, naabriteks Iiri paar(keda veel näinud ei ole). Nädala üüriks kauplesime türklastelt 270$ koos maksudega. Lisaks pidime maksma ühe nädala tagatisraha. Ehkki eelmine üüriline väitis, et oli hiljuti kogu korteri ära koristanud, veetsime pool päeva oma tuba küürides. Inimestel on erinevad arusaamad puhtusest. Eeliseks on korteri väga hea asukoht – rand, ostutänavad ja raamatukogu asuvad kõik 15 minuti jalutuskäigu raadiuses.
Korter asub siin:

View Larger Map

Meie reisivarustusse lisandusid sel nädalal ka kaks jalgratast. Üks naistekas (50$) ning teine pulgata universiaal (60$). Hinna sisse kuulusid ka ääretult olulised kiivrid ja rattalukk. Jalgrattad on kindlasti väga vajalikud, kuna vahemaad on suured ja ühistransport kallis (ühekordne pilet 4$, päevapilet 10$, nädalapilet 30$). Samuti näeme nüüd rohkem linna ja saame lihtsamalt ringi liikuda. Alguses on aga keeruline, kuna tuleb harjuda vasakpoolse liiklusega.

Pildil taustaks meie endine hostel -------->

Melbourne'is on jalgrattad väga populaarsed ning siinset jalgrattateede võrgustikku loetakse maailma üheks parimaks. Jalgrattateed ei asu Eesti kombel kõnniteedel, vaid on asetatud autoteede äärde ning seda mõlemal liikumissuunal.



Lisaks saime mõlemad nädalased priipääsmed jõusaali. Ehkki nad üritavad meile müüa pikema perioodi liikmekaarti, ei taha me seda osta ning kasutame pelgalt seitset tasuta võimalust trenni tegemiseks. Jõusaal on väga väga suur ning on mõeldud kõikidele huvigruppidele. Naistele on eraldatud isegi oma tsoon, kus võimalik trenni teha.

Lõpetuseks väike pilt Melbourne'i tänavatööde turundamisest. Kindlasti on autojuhid ja jalakäijad linnavalitsuse ja torutööde peale vähem pahased kui näevad selliseid "tänavakaunistusi".

5 comments:

  1. oot, kas uued rattad koos varustusega on tõesti sellises hinnas?

    ReplyDelete
  2. Jah, mul ka sama küsimus- et siis 670 krooniga - käikudega. Järsku on see rendi hind?

    ReplyDelete
  3. Need on väga vanad rattad tegelikult. Vajavad ikka kõpitsemist ja pean enda rattale järgmine nädal uued kummid panema. Triinu ratas on küll paremas seisus.

    Aga backpackerid vahetavadki odavalt rattaid ja autosid. Meiegi ostsime hostelis elanud inglise paarilt, kes läksid Londonisse tagasi.

    Aga muidu väga soodus ikka küll. Ratta kaubad on palju odavamad kui Eestis. Ju kvantiteet loeb.

    Aga me naljatame siin jah, et kiivrid on rohkem väärt kui rattad:)

    ReplyDelete
  4. Nojah, kiivri pealt ei saagi ju kokku hoida. Seda enam, kui ratas on vana.

    ReplyDelete
  5. Kuule see reklaamide teema on jumala hea mõte ju :P

    ReplyDelete