Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

11/29/10

Mullivann ja aurusaun ehk näpud nagu rosinad

Pärast pikka ja rasket töönädalat vajasid meie kurnatud lihased lõdvestust, vaim värskendust ja keha lõõgastust. Kuna ilm oli külm ja tuuline otsustasime külastada St Kilda Sea Baths'i, mis on nagu väike veekeskus, kus saab ujuda ja auru-aroomisauna nautida. Veekeskus asub St Kilda rannas, kus sai ise soojas basseinis mõnuledes nautida maalilisi vaateid tormisele lahele.

St Kilda Sea Baths'is kasutatakse basseinides merevett, mida puhastatakse ja soojendatakse sobiva temperatuurini. Räägitakse küll, et mereveel on terapeutilised mõjud, kuid ujuda selles vees meie ei kannatanud, kuna see oli niiii soolane, et silmad kipitasid jubedalt. Kohalikud loomulikult teadsid seda eelnevalt ja kasutasid ujumisprille. Seetõttu otsustasime veeta enamus aega mullivannis, kus veetemperatuur oli mõnusad 38 kraadi.

Sauna paraku ei saa võrrelda eesti saunadega. Harjumuspärases aurusaunas peaks olema nii palju auru, et oma ninagi oleks raske üles leida. Siin saunas oli aga aur ainult aimatav ja temperatuurgi ca 50 kraadi.

Vägagi ahvatlev oli meie jaoks aga võimalus hüppata otse soojast basseinist külmadesse merelainetesse. Karastatud eestlastena ei saanud me seda võimalus kasutamata jätta. Tunne oli väga värskendav, kuid veelgi mõnusam oli külmast mereveest sooja basseini tagasi minna.

No comments:

Post a Comment