Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

2/22/11

..ja veel Tasmaaniast

Meie reis algas Port Arturi külastusega, mis on ajalooline vangla 1830 aastast, kuhu sinna saadeti Suur Britannia kõige ohtlikuimaid kurjategijaid. Vanglal pikka õnne ei olnud ning 1877 aastal kinnipidamisasutus rahalistel kaalutlustel suleti. Ajahammas on vanu vanglamüüre purenud väga korralikult ning 19. sajandi keskpaigast olid järel vaid üksikud müürid ja mõningad vanad elamud. Seetõttu polnud seal eriti midagi vaadata peale kauni maastiku.Tasmaania käänulistel ja kitsastel teedel ei ole mõtekas pärast päikeseloojangut sõita. Maanteid ääristasid kängurude, vombatite, tasmaania kuratite ja paljude väikeloomade laibad. Vaatepilt mõjus meile kui preventatiivne kihutamisvastane sotsiaalkampaania, kuna rendiautoga sõites oleks iga pisemgi kriimustus läinud meile omavastutusena maksma 3300 dollarit.Frecyinet rahvuspagis asuv Wineglass Bay. Ei saanud aru miks lahel selline nimi on, sest veinipokaali see ühegi nurga alt kindlasti ei meenutanud.Wineglass Bays saime aga esimest korda silitada känguru. Tõenäoliselt oli ta harjunud, et inimesed teda toidavad ning tuli randa, sest kõht läks tühjaks. Iseenesest ei meeldi meile metsloomi ära hellitada, kuid esimese känguru puhul tegime erandi.Nägime ka sipelgasiilikes, kes nina liiva pistis ja sipelgaid välja õngitses.Pool ringi Tasmaaniale tehtud, jõudsime Cradle Mountainisse, kus elavaid emotsioone tekitas sõber vombat.Cradle Mountain on hällikujuline 1545meetri kõrgune mägi Põhja-Tasmaania rahvuspargis, mille otsa viivad mitmed matkarajad. Otsustasime piirduda mäe kõrval asuva Marion'i mäega, mis oli sadakond meetrit madalamal. Mt Filed rahvuspargis asusid mitmed võrratud kosed - näiteks Russell Falls, mis on kindlasti üks kaunemaid ja võimsamaid, mida reisi jooksul näinud.Hobart on küll Melbournega võrreldes väga väike linn, kuid ometi saime peale metsamatku ja mäkke ronimisi nautida linnainimese elu, külastades šokolaadivabrikut, muuseumi, veiniistandusi ja mitmeid pisikesi kohvikuid.
Tasmaania tuntud oma rikkalikke meresaduste, eriti austrite poolest, mille söömise oma Must Do listi lisasime. Lisaks ei saanud ilma ka Austraalia "rahvussöögi" Fish&Chips'ita.

Tasmaania on võrratu loodusega ja äärmiselt liigirikas, kus Interneti ja telefoni leviga on kehvad lood. Need on põhjused, miks saar on suurepärane puhkuse sihtpunkt ning soovitame seda kõigile Austraalia külastajatele.

No comments:

Post a Comment