Le Roi est mort, vive le Roi! Meie seiklused James Cooki radadel Austraalias ja Aasias jõudsid finišisse 2011. aasta juulis ja sellega lõppes üks ajajärk Kullapalavikus. Siiski otsustasime jätkata uute reisimälestuste talletamist ajaveebi, et tulevikus oleks koht, kus heldimusega meenutada ühiseid maadeavastusi.

Kullapalavik on surnud, elagu Kullapalavik!

7/3/11

Tere tulemast Kambodžasse – palun üks dollar

Kaks dollarit Laosest väljumisel piirivalvurile templi löömiseks, üks dollar Kambodža „tervise kontrolli“ inspektorile ja veel üks roheline paberraha Kambodža piirivalvuri taskusse templi löömiseks – tere tulemast Kambodžasse.

Korrumpeerunud piiriametnikega teevad koostööd kõik reisiagentuurid, kes omakorda üritavad muretutelt rändajatelt lisadollareid välja meelitada. Nägime juhust, kus ühel saksa tüdrukul ei olnud viisa jaoks kahte passipilti kaasas, mille eest ta pidi bussijuhile tasuma neli dollarit, kes probleemi lubas klaarida. Lahendus oli niivõrd lihtne, et ei teadnud kas tüdrukust kahju tunda või lihtsalt naerda. Sohvril oli varutud kümneid erinevaid näopilte, mille ta lihtsalt viisadokumendile kleepis ehk põhimõtteliselt maksis tüdruk neli dollarit dokumentide võltsimise eest, millest tetrist mängivatel piirivalvuritel suurt sooja ega külma ei olnud.

Igapäevane kopsikutäis jahutavat vihmavett:

No comments:

Post a Comment